MENY

Januar 2020

20-tallet er tilbake og for snart hundre år siden ble Frogner kino bygget - i 1926 - og det feirer vi med å sette opp musikal-klassikeren Singing in the rain, som handler om overgangen fra stumfilm til lydfilm. Året etter Frogner Kino sto ferdig, kom lydfilmen, og i likhet med resten av bransjen krevde det endringer; etter få år var orkesteret sagt opp, og kinoen bygd om og tilpasset det nye lydformatet.

Singin' in the rain har premiere 21.1


Charlie Chaplins Byens lys (City Lights) kan du oppleve hver dag hele uken (uke 2),  til kun 100,- inkl en kopp nykvernet kaffe.  
Chaplin var, i likhet med mange av stumfilmens stjerner, redd for å gi karakteren sin en stemme av frykt for at det ville bryte med imaget til den populære landstrykeren. Chaplin valgte å fortsette med stumfilm, men med noen lydeffekter og egenkomponert musikk.

City Lights vises i hele uke 2


Sulten mann er tilbake på Frogner kino.  Filmen som ga Per Oscarsson en Gullpalme. På nettsidene kan du lade opp med et intervju med filmskaper Henning Carlsen, som forteller om arbeidet med filmen. Den første skandinaviske co-produksjonen, og filmet i Oslo i sin helhet.
- Filmen vises med danske undertekster.

Sult har premiere 13.1


11 premierefilmer i januar!

Først ut er Bombshell basert på skandalen som i 2016 truet med å velte medieimperiet Fox News.

Bombshell har premiere 10.1

Terrence Malick kommer med ny film! A Hidden Life. Den sanne historien om Franz Jägersätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig. Filmen hadde verdenspremiere i den prestisjetunge hovedkonkurransen til filmfestivalen i Cannes og fikk strålende mottagelse fra den internasjonale pressen. IndieWire hevdet at dette er regissørens beste film siden mesterverket THE TREE OF LIFE.

A Hidden Life vises første gang mandag 13. 1


Eksentriske Dolittle (Robert Downey Jr.) har evnen til å snakke med dyr, og har gjort det til sin livsoppgave å bli dyrenes beste venn og lege. Mennesker har han på sin side lite til overs for. Men når dronningen blir alvorlig syk, blir Dolittle nødt til å legge ut på en lang, eventyrlig reise til en mystisk øy, for å finne den eneste medisinen som kan redde henne.

Dolittle har premiere 17.1


Den anti-hat satiriske JoJo Rabbit. En ung gutt i Hitles hær finner ut at hans mor gjemmer en jødisk jente i deres hjem. Vinner av publikumsprisen under Toronto Film Festival 2019!

Jojo Rabbit har premiere 17.1


Selvportrettet
om kunstens og overlevelsens kraft. Et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi.

Selvportrett har premiere 17.1


Jonny Depp som engelsk professor med uhelbredelig kreft i komedien Richard says Goodbye.

Richard says Goodbye har premiere 24.1


Elleville Elfrid
går til filmen og lover oss et spektakulært sirkus. En varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, hvor tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være.

Elleville Elfrid har premiere 24.1


Sam Mendes har med 1917 laget et mesterlig og nervepirrende krigsdrama.  Mendes vant Golden Globe for beste regi.

1917 har premiere 24.1


Verdens beste spion blir forvandlet til en due og han blir avhengig av sin nerdete tech-offiser for hjelp i Spion i aksjon.

Spion i aksjon har premiere 31.01


Little Women Jo March reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene - fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser.

Little Women har premiere 31.1


Prasitt
er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke!

Parasitt har premiere 31.1


Fikk du sett filmen?

Frogner kino var i mange år en reprise-kino, den tradisjonen tar vi opp med «Fikk du sett filmen?» Vi plukker ut noen av de fineste premierefilmene fra fjoråret og gir dem noen ekstra visninger, så de av dere som planla å se filmene i fjor, men bare ikke rakk det, får en ny mulighet. Først ut er gullpalmevinneren "Shoplifters", Golden Globe vinnerne "Toy Story 4" og "Joker".

Shoplifters fra 2019
Toy Story 4
Joker