MENY

American Gigolo ~ 1980

Drama, krim, neo-noir

Visninger

Billetter

Richard Gere spiller Julian, en drømmemann for mange kvinner. Noe som passer ham bra, for hans jobb er å være sammen med kvinner. Et drap begås, og alle spor peker mot Julian.
Paul Schraders tredje spillefilm har et glatt popkulturelt ytre, men det harde fokuset som Schrader retter mot Julian-karakteren er alt annet enn glatt. En neo-film noir-klassiker!

Filmformidler Kalle Løchen vil innlede filmen med fokus på antihelter på film slik Paul Schrader har fremstilt det i sine filmer (manus til Taxi Driver, American Gigolo, Light Sleeper, First Reformed), og Schraders fasinasjon for den franske filmkunstneren Robert Bresson.


Kalle Løchen har vært redaktør av tidsskriftet Film & Kino, og har tidligere arbeidet som filmkonsulent ved Norsk Filminstitutt, Midtnorsk filmsenter og Viken Filmsenter.

Bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen - og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter. Er du for sent ute kan du sende bestilling på mail til: punchebollen@frognerkino.no

American Gigolo er kjent for å ha gjort Richard Gere til filmstjerne og sexsymbol. Filmen er den første fra Hollywood som viser frontal nakenhet fra sin mannlige stjerne. Lydsporet er komponert av Giorgio Moroder, med hit singelen "Call Me" av Blondie som ble skrevet spiesielt for filmen i samarbeid med Debbie Harry.

Sjanger: 
Drama
Neo-noir
Krim
Originaltittel: 
American Gigolo
Skuespillere: 
Lauren Hutton, Richard Gere
Norske stemmer: 
Regi: 
Paul Schrader
Manus: 
Paul Schrader
Produsent: 
Jerry Bruckheimer
Foto: 
John Bailey
Musikk: 
Giorgio Moroder, Blondie
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
1 time 56 min.
Produksjonsår: 
1980
Produksjonsselskap: 
Paramount Pictures
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20202980

Relaterte innhold

No items found.