MENY

Apocalypse Now: Final Cut

Krig, action

Visninger

Billetter

”Apocalypse Now” ble belønnet med to Oscar-statuetter og nominert til ytterligere seks. Filmen har vunnet Gullpalmen, tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre priser.

Under Vietnamkrigen sendes den amerikanske etterretningsoffiseren Benjamin L. Willards (Martin Sheen) på et hemmelig oppdrag. Han skal oppspore og likvidere den gale oberst Kurtz (Marolon Brando), som skjuler seg dypt inne i Kambodsjas jungel, hvor han har etablert en egen hær av innfødte. Det blir en reise gjennom krigens helvete, men også en indre reise til sinnets avkrok.
 
”Apocalypse Now” ble belønnet med to Oscar-statuetter og nominert til ytterligere seks. Filmen har vunnet Gullpalmen, tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre priser.
 
Filmen er regissert av den femdobbelte Oscarvinnende mesterregissøren Francis Ford Coppola (bl.a. Godfather-trilogien) og byr på en perlerekke av skuespillere i form av Marlon Brando, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford og Robert Duvall.
 
Den nye versjonen hadde verdenspremiere i Cannes i år, hvor den høstet stående kritikker og hvor den 40 år tidligere vant Gullpalmen. I høst inntar den kinoer verden over, med helt ny og banebrytende lyd, som vil være med til å gi kinogjengere den ultimate opplevelsen av filmen. I tillegg er bildet renovert i 4K ultra-HD.
 
Coppola har selv klippet om filmen, og spilletiden nærmer seg tre timer — altså en halv time lengre enn den opprinnelige versjonen, men kortere enn «Redux»-versionen. Den siste versjonen er uten tvil den beste utgaven av filmen. Du kan forvente å bli overveldet av Coppolas nye versjon, som selvsagt skal ses og oppleves det eneste optimale sted: På kino!

Sjanger: 
Action
Krigsfilm
Originaltittel: 
Apocalypse Now: Final Cut
Skuespillere: 
Martin Sheen, Marlin Brando, Robert Duvall, Laurence Fishbourne, Harrisson Ford, Dennis Hopper
Norske stemmer: 
Regi: 
Francis Ford Coppola
Manus: 
John Milius, Francis Ford Coppola, Michael Herr
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
Undertekst: 
Lengde: 
3 timer 3 min. (183 min)
Produksjonsår: 
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Another World Entertainment
Aldersgrense: 
15 år
Begrunnelse: 

Visninger

AWE20190157

Relaterte innhold

No items found.