MENY

Chihiro og heksene

Animasjon, eventyr, familiefilm

Visninger

Billetter

Bli med på det fantastiske eventyret som har trollbundet en hel verden!

10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei - noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba.

Som straff for at foreldrene til Chihiro har tatt seg til rette på åndenes område og spist av maten deres, gjør Yubaba dem om til griser. Chihiro får hjelp av den mystiske gutten Haku, og får seg jobb i badehuset. Her møter hun en rekke merkelige skapninger - noen gode og noen onde. Sammen med sine nye hjelpere tar hun opp kampen med Yubaba og prøver å redde seg selv og foreldrene sine.

Chihiro og heksene er en fantastisk tegnefilm, laget av Hayao Miyazaki. Miyazaki regnes som den fremste animatøren i dag, og med denne filmen topper han sin svært imponerende karriere. Chihiro og heksene har trollbundet publikum verden over, og vært en formidabel publikumssuksess både i hjemlandet Japan og i USA. Filmen vant som første animasjonsfilm Gullbjørnen i filmfestivalen i Berlin og har mottatt overstrømmende kritikker.

Sjanger: 
Animasjon
Familie
Eventyr
Originaltittel: 
Spirited Away
Skuespillere: 
Norske stemmer: 
Eira Elise Øverås, Kari Simonsen, Malin Pettersen, Mikael Aksnes-Pehrson, Even Stormoen, Erlend Klarholm Nilsen, Lars Sundsbø, Emilie Christensen, Kim Fangen, Johannes Joner, Ella Skarra, Paul-Ottar Haga. Samiske stemmer: Mari Boine, Mikkel Gaup, Ole Gabriel Buljo, Neda Labba m.fl.
Regi: 
Hayao Miyazaki
Manus: 
Hayao Miyazaki
Produsent: 
Yasuyoshi Tokuma
Foto: 
Musikk: 
Joe Hisaishi
Språk: 
Japansk
Undertekst: 
Lengde: 
Produksjonsår: 
2001
Produksjonsselskap: 
Studio Ghibli, Tukoma Shoten
Distribusjon: 
Arthaus
Aldersgrense: 
9 år.
Begrunnelse: 

Visninger

ART20020802

Relaterte innhold

No items found.