MENY

Chocolat ~ 2000

Komedie, romantikk og sjokolade...

Visninger

Billetter

En romantisk fabel om hvordan smaken på livets gleder kan endre en person, et forhold, en by. En komisk fabel om fristelser, undertrykkelse og smakens frigjørende krefter.

Ingen kunne noensinne ha forestilt seg hvilken innvirkning den mystiske, fremmede kvinnen Vianne Rocher (Juliette Binoche), ville få på det lille sta og tradisjonsbundne samfunnet i den rolige franske landsbyen Lansquenet.

Vinteren 1959 kommer Vianne og hennes åtte år gamle datter til landsbyen hvor livet har stått stille i de siste 100 årene. Allerede etter et par dager åpner hun en veldig spesiell sjokoladebutikk - fylt til randen med den nydeligste konfekt som får munnen til å løpe i vann.

Viannes evne til oppfatte kundens private ønsker og tilfredstille dem med akkurat den rette type sjokolade, vekker innbyggernes glemte appetitt og får dem til å bli fra seg av glede og gi seg hen til fristelsene.

Byens selvutvalgte leder, adelsmannen Comte de Reynaud (Alfred Molina) er rystet over hvordan Vianne frister landsbyfolket med sine delikatesser. I frykt for at sjokoladen vil forderve byen, akter han å nekte alle å entre Viannes butikk i håp om at det vil drive henne ut av byen for alltid.

Når den kjekke sigøyneren Roux (Johnny Depp) kommer til byen og slår seg sammen med Vianne, står en dramatisk konfrontasjon på trappene mellom de som foretrekker de gamle tradisjonene og de som nyter det nye livet de har oppdaget gjennom sjokoladens gleder.

Sjanger: 
Komedie
Romantikk
Originaltittel: 
Chocolat
Skuespillere: 
Juliette Binoche, Johnny Depp, Lena Olin, Judi Dench, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Peter Stormare, Leslie Caron
Norske stemmer: 
Regi: 
Lasse Hallström
Manus: 
Joanne Harris, Robert Nelson Jacobs
Produsent: 
Foto: 
Roger Pratt
Musikk: 
Rachel Portman
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
N.B: Vises uten tekster!
Lengde: 
2 timer 2 min.
Produksjonsår: 
2000
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20203242

Relaterte innhold

No items found.