MENY

Cinema Paradiso ~ 1988

Drama, romantikk, klassisk film

Visninger

Billetter

Oscarvinneren fra Italia er en kjærlighetserklæring til filmen og kinoen. Full av varme og humor forteller den historien om den lille sicilianske gutten som vil bli kinomaskinist.

Tretti år senere er Salvatore blitt en fremgangsrike regissør i Roma. Da han får beskjeden om at hans barndoms venn Alfredo er død, strømmer minnene på. Salvatore ser for seg kinoen i hjembyen hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og det oppsto et dypt vennskap mellom dem. Cinema Paradiso ble nedlagt, og Salvatore forlot hjembyen, med løfte om aldri å komme tilbake. Til tross for løftet, vender Salvatore tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film, tildelt juryens spesialpris i Cannes, og "Gledessprederen" under filmfestivalen i Haugesund.

Dine-in Frogner kino - På alle Vintage visningene tilbyr vi tapastallerken inkl vin til 2 personer til kun 350,-. Dette tilbudet gjelder kun på vintagefilmen.

Etter at du har bestilt dine billetter på nettet kan du forhåndsbestille tapas-tallerken inkludert vin. Forhåndsbestilling av tapastallerken stenger dagen før forestillingen.

Sjanger: 
Drama
Romantikk
Komedie
Originaltittel: 
Nuovo Cinema Paradiso
Skuespillere: 
Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili
Norske stemmer: 
Regi: 
Guiseppe Tornatore
Manus: 
Guiseppe Tornatore
Produsent: 
Franco Christaldi ,Giovanna Romagnoli
Foto: 
Blasco Giorato
Musikk: 
Ennio Morricone
Språk: 
Italiensk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
2 timer 3 min. (123 min.)
Produksjonsår: 
1988
Produksjonsselskap: 
Cristaldifilm
Distribusjon: 
Another World Entertainment
Aldersgrense: 
6 år
Begrunnelse: 
Filmen inneholder en scene med en dramatisk brann. Den får derfor aldersgrense 6 år.

Visninger

AWE20180071

Relaterte innhold

No items found.