MENY

En kärlekshistoria ~1970

Drama

Visninger

Billetter

En kärlekshistoria er mesterregissør Roy Anderssons spillefilmdebut. Filmen skildrer kjærlighetsforholdet mellom 15-årige Pär og 14-årige Annika. Lykken, usikkerheten og ømheten som den aller første store kjærlighet gir en, blandet med kravene man blir stilt ovenfor fra den voksne verden.

De voksne i fortellingen har stivnet i en trist inngjerdet tilværelse. Noen kjemper desperat for å holde sine gamle drømmer ved liv, men de fleste har gitt opp.

En kärlekshistoria hadde premiere på kino i Sverige 24. april 1970 - og i tiden etter ble den sett av godt over 700.000. Siden den gang har den blitt vist på kinoer og ved filmfestivaler verden over. Filmen var en stor internasjonal suksess og ble belønnet med en rekke priser ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin i 1970.

Bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen - og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter. Er du for sent ute kan du sende bestilling på mail til: punchebollen@frognerkino.no

Sjanger: 
Drama
Originaltittel: 
En kärlekshistoria
Skuespillere: 
Ann-Sofie Kylin, Rolf Sohlman, Bertil Norström, Margreth Weivers, Lennart Tellfeldt, Gunnar Ossiander, Anita Lindblom, Maud Backéus, Björn Andresen, Christer Hellquist, Nils Söderlund, Tommy Nilsson, Lennart Tollén, Lotta Wallin, Verner Edberg
Norske stemmer: 
Regi: 
Roy Andersson
Manus: 
Roy Andersson
Produsent: 
Ejnar Gunnerholm
Foto: 
Jörgen Persson
Musikk: 
Björn Isfält Jan Bandel
Språk: 
Svensk
Undertekst: 
Vises uten undertekster
Lengde: 
1 time 55 min.
Produksjonsår: 
1970
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
Tillatt for alle
Begrunnelse: 
Denne filmen om ungdom, forelskelse og miljøet rundt inneholder ingen scener som kan skade de aller yngste. Den tillates derfor for alle.

Visninger

UAV20202978

Relaterte innhold

No items found.