MENY

Pot-au-feu – veien til hjertet

Visninger

Billetter

I en film som vil fenge både matelskeren og romantikeren møter vi kokkene Dodin Bouffant og Eugénie i deres kulinariske samarbeid på et gods i Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet, og i deres årelange kjærlighet til hverandre. Hovedrollene spilles av Benoît Magimel og Juliette Binoche - to av Frankrikes fremste skuespillere.

Eugénie har jobbet som kokk for den berømte restauranteieren Dodin i 20 år. Hun anses som utmerket på sitt felt. I løpet av årene har det oppstått følelser mellom dem. Deres felles kjærlighet til mat har skapt unike, deilige og utsøkte retter som er uten sidestykke og tiltrekker seg mange spisegjester fra hele verden. Frihetselskende Eugénie har imidlertid aldri ønsket å gifte seg med Dodin.

Han bestemmer seg for å lage mat til sin elskede for første gang.

Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledende og mest kjente mesterkokker med 14 Michelin-stjerner, var kulinarisk chef under innspillingen av Pot-au-feu.

Filmen byr på fargerike, detaljerte scener hvor de to kokkene lager og anretter et stort utvalg av franske retter sammen med to unge kokkelærlinger. I åpningssekvensen får vi helt uavbrutt bevitne matlagingen på kjøkkenet på godset – fra tilberedning og helt frem til servering – mens kokkene svinger seg mellom kasserollene og fjølene i noe som minner om en koreografert dans. Dette er definitivt filmen for matelskere, men under hviler det også en stor kjærlighetshistorie.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Benoît Magimel, Emmanuel Salinger, Galatea Bellugi, Juliette Binoche
Norske stemmer: 
Regi: 
Tran Anh Hung
Manus: 
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
Fransk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
2t 14m
Produksjonsår: 
2023
Aldersgrense: 
6 år
Begrunnelse: 

Visninger

AWE20230439

Relaterte innhold

No items found.