MENY

Gentlemen Prefer Blondes ~ 1953

Musikal, komedie

Visninger

Billetter

Kombinasjonen av en blondine og en brunette har en tendens til å være ensbetydende med bråk i populærkulturen.

De to hovedpersonene i Gentlemen Prefer Blondes representerer i så fall kvinnen som har fred med seg selv. Lorelei Lee og Dorothy Shaw er to venninner som holder kabaretforestillinger på et transatlantisk cruiseskip. Deres personligheter og drømmer, utfyller hverandre. Lorelei er på stadig utkikk etter materielle goder, mens Dorothy trekkes mot kjærlighet og sex. Lorelei er forlovet, og hennes mistenksomme kommende svigerfar hyrer en privatdetektiv for å holde oppsikt med henne under cruiset. Når detektiven får kloa i tilsynelatende kompromitterende beviser mot Lorelei, setter filmens heltinner alle kluter til for å redde situasjonen.

Filmen leker med, og ironiserer over, kjønnsrollemønstre og kvinneframstilling. Monroes Lorelei er en parodi på den dumme blondinen, en stereotyp Jane Russell ironiserer dobbelt over mot slutten av filmen. Uansett er mennen ofte enda dummere. Russells innsats i Gentlemen Prefer Blondes er imponerende. Som skuespiller rager hun høyt over Monroe i sin framstilling av den tøffe og selvsikre, men motvillig romantiske Dorothy. (Omtale verdensteateret)

Bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen - og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter. Er du for sent ute kan du sende bestilling på mail til: punchebollen@frognerkino.no

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Jane Russell, Marilyn Monroe, Charles Coburn
Norske stemmer: 
Regi: 
Howard Hawks
Manus: 
Charles Lederer
Produsent: 
Sol C. Siegel
Foto: 
Harry J. Wild
Musikk: 
Hoagy Carmichael, Jule Styne, Eliot Daniel, Lionel Newman
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Vises uten tekster
Lengde: 
1 time 31 min.
Produksjonsår: 
1953
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20202976

Relaterte innhold

No items found.