MENY

Goldfinger ~ 1964

Action

Visninger

Billetter

"Goldfinger" er den tredje James Bond-filmen. Regien er ved Guy Hamilton, som senere regisserte ytterligere tre Bond-filmer ("Diamonds Are Forever", 1971, "Live and Let Die", 1973, og "The Man with the Golden Gun", 1974). Det var med "Goldfinger" at Bond-formelen ble fullendt, noe som gjorde at interessen for alvor eksploderte på verdensbasis og den spilte inn betraktelig mer penger enn de foregående filmene.

I filmen må agent 007, i Sean Connerys skikkelse, kjempe mot den slue og mektige Auric Goldfinger, hvis mål er å raide USAs gullreserve Fort Knox og lamme verdensøkonomien!

Filmen byr på en rekke minneverdige karakterer (slik som Pussy Galore, Oddjob, Auric Goldfinger med flere), scener som har brent seg fast i filmhistorien, en enormt populær tittelmelodi av Shirley Bassey og for første gang i serien introduseres den nå svært så berømte Aston Martin DB5.

Fredag 6. november inviterer vi til festvisning av Goldfinger

Det blir gratis velkomstbobler og Nordens fremste James Bond-ekspert, Morten Steingrimsen har tatt på seg smokingen og står klar med en Martini - «Shaken, not stirred». Gjør deg klar for et spennende og actionfylt foredrag om en av de beste og mest ikoniske Bond-filmene.

Aston Martin DB5 & Morten Steingrimsen

Morten Steingrimsen har mangeårig bakgrunn som filmjournalist. Han har i tillegg jobbet med markedsføring av filmer og serier. Som journalist har han intervjuet en lang rekke stjerner som Brad Pitt, Javier Bardem og Hugh Grant. I 2015 skrev han «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag, og han har stått bak en rekke Bond-arrangementer med filmskaperne og skuespillerne fra filmene til stede.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Goldfinger
Skuespillere: 
Sean Connery, Honor Blackman, Gert Fröbe
Norske stemmer: 
Regi: 
Guy Hamilton
Manus: 
Richard Maibaum, Paul Dehn
Produsent: 
Foto: 
Ted Moore
Musikk: 
John Barry
Språk: 
Undertekst: 
Lengde: 
1 time 45 min.
Produksjonsår: 
1964
Produksjonsselskap: 
Eon Productions
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20140511

Relaterte innhold

No items found.