MENY

Green Book ~ 2019

Biografi, drama, komedie

Visninger

Billetter

En italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afro-amerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony "Tony Lip" Vallelonga plutselig står uten jobb. Han blir tilbudt et uvanlig oppdrag hvor han skal kjøre musikeren Dr. Don Shirley på en to måneders turné gjennom de dypeste amerikanske sørstatene. Tony blir så overrasket over at doktoren er afroamerikaner og ikke det han mener er en vanlig doktor, at han først er skeptisk til å ta jobben, men lønnen er for god til å takke nei. Dr Shirley er en høyt utdannet, sofistikert kunstner som snakker flere språk, har tre doktorgrader og er en bejublet musiker, mens Tony er en familiekjær, italienskættet mann fra gata med en tendens til å havne i bråk og med en forkjærlighet for rock'n roll og fritert kylling.

Tony blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i de segregerte sørstatene, og han forstår snart at det var hans fortid som brutal utkaster som gjorte at han ble tilbudt jobben. Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe den ikke akkurat skrivesterke Tony med sine daglige kjærlighetsbrev til sin kone hjemme i Brooklyn. De to kunne ikke vært mer forskjellig, og det tar sin tid før de finner felles grunn i at begge blir uglesett av verden rundt seg. Slik starter et gryende, men forsiktig vennskap.

Vinner av 3 Oscar: beste film, beste manus og beste bi-rolle. Vinner av 3 Golden Globes: beste film (komedie/musikal), beste manus og beste bi-rolle.  

Sjanger: 
Biografi
Drama
Komedie
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Norske stemmer: 
Regi: 
Peter Farrelly
Manus: 
Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly
Produsent: 
Foto: 
Sean Porter
Musikk: 
Kris Bowers
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
2 timer 9 min.
Produksjonsår: 
Produksjonsselskap: 
Participant Media, DreamWorks (as DreamWorks Pictures), Amblin Partners, Innisfree Pictures, Wessler Entertainment
Distribusjon: 
Nordisk Film Norge
Aldersgrense: 
9 år.
Begrunnelse: 
Enkelte scener med kortvarig voldsinnslag og trusler gjør at denne filmen får 9- årsgrense.

Visninger

NOR20180334

Relaterte innhold

No items found.