MENY

Greta

Dokumentar

Visninger

Billetter

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg.

På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer, og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner. I denne dokumentarfilmen følger vi Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere.

Fra keitete småprat med Emmanuel Macron og verbale skyllebøtter fra Donald Trump og Jair Bolsonaro til den beryktede seilturen over Atlanterhavet for å delta på FN-toppmøtet i New York, skildrer filmen Thunbergs lett absurde hverdag fra et backstage-perspektiv. Vi får også et innblikk i hvordan autisme har satt sitt preg på Thunbergs oppvekst, og bidratt til å forme hennes verdensbilde.

GRETA er en inspirerende film om klima, demokrati, annerledeshet og det å tørre å ta et standpunkt når ingen andre gjør det.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Greta Thunberg
Norske stemmer: 
Regi: 
Nathan Grossman
Manus: 
Produsent: 
Fredrik Heinig Cecilia Nessen
Foto: 
Nathan Grossman
Musikk: 
Rebekka Karijord Jon Ekstrand
Språk: 
Engelsk/svensk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
1 time 41 min.
Produksjonsår: 
2020
Produksjonsselskap: 
B-Reel Films Swedish Film Institute Storyville Filmbasen WDR SWR SVT Good Pitch
Distribusjon: 
Tour de Force
Aldersgrense: 
Tillatt for alle
Begrunnelse: 

Visninger

TDF20200160

Relaterte innhold

No items found.