MENY

Hvordan bli en god kone

Komedie

Visninger

Billetter

Det er 1967. Den feilfrie og moralsk høyverdige Paulette Van der Beck (Binoche) og ektemannen Robert har drevet Van der Becks Husmorskole i Alsace i over to tiår. Til å hjelpe seg har de Paulettes eksentriske stesøster Gilberte (Moreau) og skolens kommunist-fryktende eks-motstandsbevegelse-nonne Marie-Therese (Noémi Lvovsky, som stjeler alle scener hun er med i). Oppgaven deres er å gjøre tenåringer om til perfekte husmødre; i en tid da kvinner er forventet å bli nettopp det, og ikke ønske seg noe mer. Etter en ulykke som sender skolen ut i kaos, oppdager Paulette at skolen er på randen av konkurs. Hun tvinges til å ta kontroll for å prøve å redde skolen, og da møter hun sin første store kjærlighet i rollen som den lokal banksjefen. Han gjør alt han kan for å få Paulette tilbake, inkludert noen ikke helt stuerene transaksjoner.

I mellomtiden holder samfunnet på å forandre seg rundt dem. Kvinner vil ikke lenger finne seg i å bli sett på som mindre verdt enn menn, og en protestbevegelse brer seg over nasjonen. Også skolens elever er smittet av dette, og utfordrer skolens ledelse.
Det tar ikke lang tid før hele gruppen er inne i en prosess som vil forandre deres liv for alltid.

”Binoche er uimotståelig. En vidunderlig, vellagd beskrivelse av de siste 50 års kamp for kvinnefrigjøring, og det faktum at individuell frihet er alltid vesentlig for ’å finne sin plass i verden’ ” - Fabien Lemercier, CINEUROPA

”En fransk komedie som gjør narr av kvinnerollen i den tradisjonelle franske samfunnet, med en særdeles opplagt Juliette Binoche i hovedrollen.”  TARA

Tre av Frankrikes mest tiltalende ’leading ladies’ – Juliette Binoche, Noémie lvovsky og Yolande Moreau – er stjernene i HVORDAN BLI EN GOD KONE, den lenge imøtesette nye komedien fra César-vinner Martin Provost (Séraphine, Violette og Jordmoren).

Sjanger: 
Komedie
Originaltittel: 
La bonne épouse
Skuespillere: 
Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovski, Edouard Baer, Francois Berléand
Norske stemmer: 
Regi: 
Martin Provost
Manus: 
Martin Provost, Séverine Werba
Produsent: 
François Kraus og Denis Pineau-Valencienne
Foto: 
Guillaume Schiffman
Musikk: 
Grégoire Hetzel
Språk: 
Fransk
Undertekst: 
Lengde: 
1 time 50 min.
Produksjonsår: 
2020
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Fidalgo
Aldersgrense: 
9 år.
Begrunnelse: 
Filmen inneholder enkelte dramatiske scener og et selvmordsforsøk. Da dette ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 9 år.

Visninger

FID20200192

Relaterte innhold

No items found.