MENY

Ibelin

Visninger

Billetter

"Hjerteskjærende god" (NRK)
"Noe helt for seg selv" (Aftenposten)
"Unik dokumentar i verdensklasse" (Adressa)
"Ibelin is powerful cinema - a moving masterwork (Variety)

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats' avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis. Dette er en dokumentar - men hvor ekte spillhendelser er rekonstruert. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

Ibelin hadde verdenspremiere under Sundance-festivalen i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

Benjamin Rees forrige film Kunstneren og tyven ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også shortlistet til Oscar.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Mats Steen, Lisette Roovers, Kai Simon Fredriksen; Robert, Trude og Mia Steen
Norske stemmer: 
Regi: 
Benjamin Ree
Manus: 
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
Norsk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
1t 44m
Produksjonsår: 
2024
Aldersgrense: 
Tillatt for alle
Begrunnelse: 

Visninger

EUF20230101

Relaterte innhold

No items found.