MENY

Jeg er Ingrid ~ 2015

Dokumentar

Visninger

Billetter

Historien om Ingrid Bergman, en av tidenes mest legendendariske filmskuespillere.

Sju ganger Oscarnominert og vinner av Oscar hele tre ganger. Ingrid Bergman var en av Hollywoods sterkeste og lysende stjerner med storslagne prestasjoner i klassikere som Casablanca (1942) og Høstsonaten (1978). I 2015 skulle hun ha fylt 100 år.

Våren 2011 treffer regissøren Stig Björkman Ingrid Bergmans datter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella foreslår at han skal "gjøre en film om mamma". Gjennom Isabella får Stig tilgang til en av filmhistoriens største skuespillere, og muligheten til å fortelle Ingrid Bergmans historie med hennes egne ord og bilder. Resultatet er et personlig og fascinerende portrett som avslører en kvinne med stor viljestyrke, unikt talent og forut for si tid med sitt radikale syn på karriere, morsrolle og kjærlighetsliv.

Da Ingrid Bergman ankom Hollywood, ble hun lansert som et nytt kvinneideal; skandinavisk, sunn og trofast. Hun var vakker som en kjølig, svensk sommerdag, og ble et ikon i levende live, takket være filmer som Casablanca, Trollbundet og Notorious. Utad var hun en hengiven hustru og mor, men Ingrid var ikke den uskyldsrene engelen som agentene dyrket og amerikanerne så. Da skandalen var et faktum, skulle hun oppdage at fallhøyden for engler er langt høyere enn for vanlig dødelige.

Med uvurderlig tilgang til Bergmans dagbøker, brev og notater, gir Jeg er Ingrid oss et unikt, personlig og dypt fengslende innblikk i den tre ganger Oscar-vinnende legendens liv og karriere, fortalt av Ingrid selv og hennes fire barn.

Sjanger: 
Dokumentar
Originaltittel: 
Jag är Ingrid
Skuespillere: 
Norske stemmer: 
Regi: 
Stig Björkman
Manus: 
Stig Björkman
Produsent: 
Stina Gardell
Foto: 
Eva Dahlgren
Musikk: 
Michael Nyman
Språk: 
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
1 time 54 min. (114 min.)
Produksjonsår: 
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

AWE20150639

Relaterte innhold