MENY

My Favorite War

Animasjon, dokumentar, biografi

Visninger

Billetter

My Favorite War er regissert av norsk-latviske Ilze Burkovska Jacobsen og er en personlig, animert dokumentarfilm som forteller historien om regissørens oppvekst i Latvia i årene 1970-1990. Regimet i Sovjetunionen brukte andre verdenskrig som et betydelig ideologisk våpen for å skremme og undertrykke befolkningen under den kalde krigen. Når Ilze finner et bein fra en tysk soldat i sandkassa begynner hun å finne andre historier begravd under propagandaen. Til slutt må hun komme til en avklaring om hvem hun vil være og hva hun skal tro på.

My Favorite War vant nylig hovedprisen ved verdens ledende animasjonsfilmfestival Annecy og er denne høsten klar for premierer i både Latvia og Norge.

Filmskaper Ilze Burkovska Jacobsen vil selv være tilstede og presentere filmen for publikum.


Ilze Burkovska Jacobsen er født i Latvia, den gang Sovietunionen, og kom til i 1990. Jacobsen driver i dag produksjonsselskapet Bivrost film sammen med Trond Jacobsen.

Bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen - og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter. Forhåndsbestilling av tapastallerken stenger 10 timer før forestillingen starter.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Mans mīļākais karš
Skuespillere: 
Norske stemmer: 
Regi: 
Ilze Burkovska Jacobsen
Manus: 
Produsent: 
Trond Jacobsen
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
1 time 17 min.
Produksjonsår: 
2020
Produksjonsselskap: 
Bivrost film
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
12 år
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20202752

Relaterte innhold

No items found.