MENY

Selvportrett

Dokumentar

Visninger

Billetter

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg. 

22. oktober 2019 døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Sjanger: 
Dokumentar
Originaltittel: 
Selvportrettet
Skuespillere: 
Med: Lene Marie Fossen, Morten Krogvold, Torill Fossen, Geir Fossen
Norske stemmer: 
Regi: 
Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin
Manus: 
Margreth Olin, Espen Wallin og Katja Høgset
Produsent: 
Margreth Olin
Foto: 
Espen Wallin, Øystein Mamen, Lars Tubaas Øymo
Musikk: 
Susanne Sundfør
Språk: 
Norsk
Undertekst: 
Lengde: 
Produksjonsår: 
2019
Produksjonsselskap: 
Speranza AS
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
12 år.
Begrunnelse: 
Denne filmen har partier med mørk stemning. Den beskriver et alvorlig . sykdomsforløp og har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Visninger

NFD20190210

Relaterte innhold

No items found.