MENY

Shirley

Drama

Visninger

Billetter

Den beryktede forfatteren Shirley Jackson bor i et stort hus i en liten amerikansk by med sin mann Stanley. Stanley er litteraturprofessor og inviterer hans nye protesjé Fred og Freds gravide kone Rose til å flytte inn hos dem.

Rose har egentlig egne ambisjoner, men blir satt til å være en hushjelp for Shirley. Shirley forlater sjeldent rommet sitt og jobber på sin nye roman. Hun er svært negativ til Rose og benytter enhver mulighet til å utfordre henne. Litt etter litt kommer de to kvinnene nærmere hverandre og Rose involveres i arbeidet med boken.  Gradvis utvikler et sosialt spill seg mellom de to parene i huset - et spill som er mistenkelig likt de psykologiske thrillerne Shirley er kjent for å skrive.


SHIRLEY er et ukonvensjonelt biografisk drama om den virkelige forfatteren Shirley Jackson (1916-1965). Hun fikk aldri den anerkjennelsen hun fortjente mens hun levde, men i ettertid har hennes presise og uhyggelige skildringer av menneskelig psyke blitt hyllet som banebrytende. Hun er en favoritt blant skrekkforfattere som Stephen King og Neil Gaiman. Den nye Netflix-filmatiseringen av "The Haunting of Hill House" har også fått flere til å oppdage bøkene hennes.

I rollen som Shirley Jackson briljerer Elisabeth Moss, kjent for THE HANDMAIDEN'S TALE og THE INVISIBLE MAN. Hun blir matchet av Odessa Young som Rose og Michael Stuhlbarg, kjent fra CALL ME BY YOUR NAME, som Stanley.

SHIRLEY er regissert av Josephine Decker og vant en jurypris ved Sundance filmfestival.

Filmen har en hypnotisk atmosfære signert den norske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen.

Sjanger: 
Drama
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman
Norske stemmer: 
Regi: 
Josephine Decker
Manus: 
Sarah Gubbins
Produsent: 
Foto: 
Sturla Brandth Grøvlen
Musikk: 
Språk: 
Undertekst: 
Lengde: 
Produksjonsår: 
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
12 år.
Begrunnelse: 
 Filmen inneholder partier med urovekkende stemning, skildringer av ustabile voksne og en blodig scene. Den får derfor aldersgrense 12 år.

Visninger

MER20200050

Relaterte innhold

No items found.