MENY

Shoplifters ~ 2018

Drama, Gullpalmevinner

Visninger

Billetter

Shoplifters er mest sannsynlig Hirokazu Kore-edas beste film til dags dato. En varm skildring av en familie utenom det vanlige som har mange hemmeligheter, og som må gå uortodokse veier for å få endene til å møtes. Som tittelen antyder skildrer Shoplifters en familie som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-syv år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre.

Kore-eda fikk velfortjent den høythengende Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes for Shoplifters. Den ble også unisont hyllet av et internasjonalt kritikerkorps, og treffende omtalt av bransjebladet Variety som en «Oliver Twist for vår tid». Japanske Kore-eda har en sjelden sensibilitet når det gjelder å skildre familieliv. Med årets film stiller han utfordrende spørsmål om forskjellen på familier forbundet av blodsbånd og alternative familiekonstellasjoner knyttet sammen av kjærlighet.

Shoplifters er en sjarmerende og hjerteskjærende film som er full av vakre øyeblikk. Den ble årets fullverdige vinner av Gullpalmen i Cannes.

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans fremste filmregissører. Han studerte først litteratur, men ombestemte seg og begynte å arbeide som dokumentarfilmskaper. Kore-eda har regissert prisvinnende filmer som After Life (1998), Still Walking (2008) og Som far, så sønn (2013), Søstre (2015), Etter Stormen (2016) og Det Tredje Mordet i (2018)

Sjanger: 
Drama
Originaltittel: 
Manbiki Kazoku
Skuespillere: 
Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka, Kiki Kirin
Norske stemmer: 
Regi: 
Kore-eda Hirokazu
Manus: 
Hirokazu Kore-eda
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
japansk
Undertekst: 
Norske undertekster
Lengde: 
2 timer (120 min)
Produksjonsår: 
2018
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
12 år.
Begrunnelse: 
Enkelte seksuelle skildringer gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Visninger

AWE20180077

Relaterte innhold

No items found.