MENY

Snikende tiger, skjult drage (35mm)

Visninger

Billetter

Ang Lees sensasjonelle kampsportfilm, som bidro til å popularisere wuxia-sjangeren i vesten.

Vi er i det gamle Kina. Krigeren Li Mu Bai har funnet fred med seg selv. Han vil gi det legendariske sverdet Grønne Skjebne til en respektert leder i Beijing. Li Mu Bai overlater til sin livspartner, Yu Shu Lien, å overlevere det til lederen. Selv skal mesteren til Wudanfjellet, stedet der de beste krigerne læres opp. Det var på Wudan Li Mu Bais gamle læremester ble forgiftet av Jadereven, en sagnomsust skurk.

Hos lederen i Beijing møter Yu Shu Lien den vakre og tilsynelatende uskyldige datteren til guvernøren i byen. Hun skal snart inngå et arrangert ekteskap, men drømmer om å bli kriger. Samme natt blir Grønne Skjebne stjålet av en maskert tyv. Mistankene blir slynget i mange retninger. Noen mener det er Jadetyven som er kommet for å skade mesteren.

Snikende tiger, skjult drage var for mange et første møte med den kinesiske wuxia-sjangeren, som omhandler kampsportlegender i det historiske Kina. Filmen fikk strålende mottakelse da den kom, og vant fire av de ti Oscar-prisene den ble nominert til, der beste utenlandske film var den gjeveste. På rollelisten finner vi blant annet Michelle Yeoh, som nylig vant Oscar for sin prestasjon i Everything Everywhere All at Once.

Filmen vises på 35mm med norske tekster.

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Chow Yun-fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi, Chang Chen
Norske stemmer: 
Regi: 
Ang Lee
Manus: 
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
Mandarin
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
2t 1m
Produksjonsår: 
2000
Aldersgrense: 
12 år
Begrunnelse: 

Visninger

SMN20000206

Relaterte innhold

No items found.