MENY

Summerland

Drama, romantikk, krig

Visninger

Billetter

Vinneren av Gledessprederen prisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Forfatteren Alice (Gemma Arterton) er en sterk og selvstendig kvinne under den 2. verdenskrig, trukket tilbake ved de vakre klippene i det sørlige England. Hun fordyper seg i sitt arbeid, og hun er også veldig ensom etter å ha blitt såret av kjærligheten og en annen kvinne.Når den livlige og unge Frank, en evakuert gutt fra London, adopteres inn i hennes verden er hun fast bestemt på å bli kvitt han. Men hans uskyldighet, mot og nysgjerrighet vekker til live Alices dypt begravde følelser. Alice lærer seg at sår kan lindres, og at alle fortjener en ny sjanse. Enhver kvinne har rett til å vite hvem hun er og hva hun vil.

Fra Englands sterkeste nye stemme, den Olivier prisvinnende forfatteren og regissøren Jessica Swale, inspirerer hun publikum med et ærlig og aktuelt tema – en intensiv og følsom reise om selvinnsikt, kjærlighet og vennskap.Gemma Arterton (Quantum of Solace, Princess of Persia) Gugu Mbatha-Raw (Skjønnheten og Udyret) og Tom Courtenay (Doctor Zhivago, 45 Years) har hovedrollene i denne rørende historien om kjærlighetens utholdenhet i utfordrende tider.

Husk å bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen,  og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter.  Salget stenger 10 timer før forestilling.

Gledessprederen:
Gledessprederen skal gå til en film som begeistrer og sprer glede. Filmen skal nå ut til et bredt publikum på norske kinoer. Juryen fortalte at filmen er «en rørende historie om kjærlighetens utholdenhet i utfordrende tider. Denne filmen begeistrer med sin nydelige historiefortelling og vakre bilder fra Dover, samtidig som krigen raser i andre deler av England. Filmen har en herlig fordomsfrihet på bunnen, og ett ungt hjerte viser oss at det viktigste er kjærlighet. Historiene tvinnes elegant i hverandre og gjør at vi forlater kinosalen med et stort smil om munnen og med et varmt og åpent hjerte fylt med håp og troen på magi. Filmen fortjener et stort publikum».
En jury nedsatt av Norske Kinosjefers Forbund har vurdert filmene i hovedprogrammet på årets festival. Juryen bestod i år av kinosjef på Lillehammer Kino Clarissa Bergh, film- og markedssjef på Aurora Kino Ida Kathrine Balto, og kinosjef på Fosnavåg Kino Bjørn Holum.

Sjanger: 
Drama
Romantikk
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Tom Courtenay, Lucas Bond, Dixie Egerickx
Norske stemmer: 
Regi: 
Jessica Swale
Manus: 
Jessica Swale
Produsent: 
Adrian Sturges
Foto: 
Laurie Rose
Musikk: 
Volker Bertelmann
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Lengde: 
Produksjonsår: 
2019
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Another World Entertainment
Aldersgrense: 
9 år.
Begrunnelse: 
Filmen inneholder enkelte faretruende situasjoner, samt sterke følelsesutbrudd som kan virke forstyrrende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år.

Visninger

AWE20200216

Relaterte innhold

No items found.