MENY

The Big Lebowski

Komedie, krim, bowling

Visninger

Billetter

Jeff "The Dude" Lebowski, blir forvekslet med en millionær med samme navn og får teppet sitt tisset på, et teppe som "really tied the room together". Fyrt opp av sine bowling-kompiser, går den lateste mannen i LA etter den virkelige Lebowski for å få erstattet sitt høyst elskede teppe. Dette blir opptakten til en konspiratorisk trip av intriger, idiotiske innfall, tyske nihilister og en avklippet tå med grønn neglelakk.
The Big Lebowski er med sin humoristiske dialog, komplekse historiefortelling og ikoniske karakterer, blitt en av vår tids største kult-klassikerene.

The Big Lebowski vises på 35mm og vil kun få én visning, søndag 6. desember (2. advendt).  Filmen innledes av musikkjournalist og filmkritiker Morten Ståle Nilsen som vil snakke om The Dude som verdens minst «giftige» maskuline ideal.

Jeg mener, fyren er jo det motsatte av macho, med alt det den tradisjonelle mannsrollen innebærer av ambisjoner, spisse albuer og generell drittoppførsel. Han er pur Hakkebakkeskogen, helt uten å miste sin mannlighet av den grunn. Et forbilde for oss alle, tenker jeg.

Morten Ståle Nilsen er redaktør, filmkritiker og en av landets mest erfarne musikkskribenter, kjent blant annet fra BEAT, Aftenposten, VG og som dommer i Idol.


Sjanger: 
Komedie
Krim
Originaltittel: 
The Big Lebowski (Den store Lebowski)
Skuespillere: 
Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, John Turturro, Peter Stormare, Sam Elliott
Norske stemmer: 
Regi: 
Joel Coen
Manus: 
Ethan Coen og Joel Coen
Produsent: 
Ethan Coen
Foto: 
Roger Deakins
Musikk: 
Carter Burwell
Språk: 
Undertekst: 
Lengde: 
1 time 57 min. (118 min.)
Produksjonsår: 
1998
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20190995

Relaterte innhold

No items found.