MENY

The Good, The Bad And The Ugly ~ 1966

Western

Visninger

Billetter

Leones mest kjente film er en mytisk-romantisk bauta i westernfilmens historie, og også en av de aller mest voldelige (filmen var totalforbudt i Norge i 15 år). Ennio Morricones tema fra filmen er sannsynligvis det mest kjente stykke filmmusikk som noengang er skrevet - et par toner er nok til å umiddelbart hensette oss til en støvete ørken, stirrende inn i Clint Eastwoods stålgrå øyne.

Filmen handler om tre revolvermenn på jakt etter 200 000 dollar som er gravd ned på en kirkegård. Tuco vet hvilken kirkegård det er, No Name vet navnet på graven, så de er på sett og vis stuck med hverandre. De havner i en fangeleir under oppsyn av Angel Eyes, som oppdager hemmeligheten og naturligvis selv vil ha tak i pengene.

Leones film er så ekstremt gjennomført estetisk sett at den tåler utallige gjensyn.

Bestill tapastallerken ink. vin til 2 personer til kun 350,-. Dette må forhåndsbestilles på nettet dagen før forestillingen - og dukker opp som en mulighet etter at du har kjøpt dine kinobilletter. Er du for sent ute kan du sende bestilling på mail til: punchebollen@frognerkino.no

Sjanger: 
Western
Originaltittel: 
Il buono, il brutto, il cattivo
Skuespillere: 
Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef
Norske stemmer: 
Regi: 
Sergio Leone
Manus: 
Sergio Leone, Luciano Vincenzoni, Agenore Incrocci
Produsent: 
Foto: 
Tonino Delli Colli
Musikk: 
Ennio Morricone
Språk: 
Undertekst: 
Lengde: 
179 min.
Produksjonsår: 
1966
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
15 år.
Begrunnelse: 
Denne westernklassikeren inneholder en rekke karakteristiske skytescener, og en noe brutal tortursekvens. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Visninger

UAV20202810

Relaterte innhold

No items found.