MENY

Trollmannen fra Oz ~ 1939

Eventyr, musikal

Visninger

Billetter

Trollmannen fra Oz var Judy Garlands gjennombruddsfilm. Basert på en bok av L. Frank Baum, var det denne filmen som gjorde eventyrlandet Oz og alle dets rare innbyggere til en kulturell arketype. Filmen er fremdeles en elsket klassiker med tidløs sjarm og et viktig referansepunkt innen populærkulturen.
Judy Garland er Dorothy som når hunden hennes Toto trues med en tidlig død, ønsker seg til et sted bakenfor regnbuen - og havner der. I Oz blir hun tatt i mot som en heltinne for ved ankomst tar hun nemlig knekken på den onde heksen fra Øst, men snart er idyllen over. En annen heks, som er like ond som den første, har blinket seg ut Dorothys rubinrøde sko og dreper gjerne for å få kloa i dem. Dorothy lengter hjem til trygge Kansas, og den eneste som kan hjelpe henne er Trollmannen. Hun legger i vei for å finne ham, i følge med tre andre som også savner noe de gjerne skulle hatt.

Innspillingen av Trollmannen fra Oz var ganske turbulent. Victor Fleming er den som krediteres som filmens regissør, men det var faktisk hele fem (!) involvert. Fleming tok over etter at George Cukor, Norman Taurog, Richard Thorpe og King Vidor, som slett ikke var noen amatører, fikk fyken. Alt bråket til tross, da filmen gikk opp på kino, ble den en durabelig suksess. I ettertid har historien vært til inspirasjon for både George Lucas' Star Wars og David Lynchs Wild at Heart.

Dine-in Frogner kino - På alle Vintage visningene tilbyr vi tapastallerken inkl vin til 2 personer til kun 350,-. Dette tilbudet gjelder kun på vintagefilmen.

Etter at du har bestilt dine billetter på nettet kan du forhåndsbestille tapas-tallerken inkludert vin. Forhåndsbestilling av tapastallerken stenger dagen før forestillingen.

Sjanger: 
Eventyr
Musikal
Originaltittel: 
The Wizard of Oz
Skuespillere: 
Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton, Charley Grapewin, Pat Walshe, Clara Blandick
Norske stemmer: 
Regi: 
Victor Fleming
Manus: 
Noel Langley, Florence Ryerson, Edgar Allan Woolf
Produsent: 
Mervyn LeRoy
Foto: 
Harold Rosson
Musikk: 
Harold Arlen, Herbert Stothart
Språk: 
Undertekst: 
Norske
Lengde: 
1 time 41 min.
Produksjonsår: 
1939
Produksjonsselskap: 
Distribusjon: 
Park Circus
Aldersgrense: 
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20191321

Relaterte innhold

No items found.