MENY

Ulver - Halloween (1978) Filmkonsert

Ulver tolker John Carpenters musikk

Visninger

Billetter

John Carpenter's Halloween fra 1978 var ikke like “sofistikert” som andre skrekkfilmer på 1970-tallet. Skutt på et lavbudsjett og med en enkel historie, men det tillot John Carpenter å fokusere på å ligge et skritt foran publikum. Ingenting er tilfeldig, fra Dean Cundeys subjektive foto til Carpenters egenkomponerte, og minimalistiske filmmusikk, den hvite masken til Michael Meyers, en morder tilsynelatende uten grunn til å drepe: selve inkarnasjonen av ondskap.
John Carpenter skapte en prototype som revolusjonerte slasher-sjangeren og kickstartet en franchise som har vart i fire tiår med elleve oppfølgere, og utallige etterligninger.

Frogner kino setter filmen opp som filmkonsert med det eksperimentelle bandet Ulver på Halloween 31.oktober kl 20.00. Ulver tolker John Carpenters musikk fra filmen og fremfører et nytt « live score» på scenen samtidig med filmvisningen.

Foto: Tom Henning Bratlie

Ulver er et norsk eksperimentelt band som startet som et black metal-band i 1993. Senere har de gått over til å lage sakral kunstrock, elektronika, psykedelia, industrielle, orkestrale arrangementer og senest popmusikk. De har siden starten hatt en kunstnerisk utvikling som har skaffet dem herostratisk berømmelse og internasjonal respekt.

Halloween 1978

Natten da morderen kom

Sent allehelgensaften 1963 tar freden for alltid slutt i den lille byen Haddonfield, Illinois, når den seks år gamle Michael Myers hugger ihjel sin eldre søster Judith med en forskjærskniv. Samme helg 15 år senere rømmer Myers fra mental-anstalten han har sittet i forvaring etter det brutale drapet. Han stjeler en bil og kjører hjemover mot Haddonfield...
17-årige Laurie sitter barnevakt, mens hennes venner er ute og morer seg. Det ingen av dem vet, er at ondskapen har vendt hjem, og at de går en natt i møte som de sent vil glemme. Hvis de overlever...

Sjanger: 
Horror
Thriller
Originaltittel: 
Halloween
Skuespillere: 
Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, P. J. Soles, Nancy Loomis
Norske stemmer: 
Regi: 
John Carpenter
Manus: 
John Carpenter, Debra Hill
Produsent: 
Debra Hill
Foto: 
Dean Cundey
Musikk: 
John Carpenter
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Lengde: 
91 min.
Produksjonsår: 
1978
Produksjonsselskap: 
Compass International, Falcon Productions, Debra Hill Productions
Distribusjon: 
Aldersgrense: 
18 år.
Begrunnelse: 

Visninger

UAV20203064

Ulver “Rolling Stone” Live – Bergen International Festival, Grieghallen, Bergen, Norway, May 28 2018

Relaterte innhold

No items found.