Julekonsert med Håkon Kornstad Trio

Om arrangementet

Julekonsert med Håkon Kornstad Trio

Håkon Kornstad med sin trio gjester Frogner Kino to kvelder i førjulstiden! Håkon har begynt å få en musikalsk allsidighet som ikke bare er unik i Norge, den er unik i verdenssammenheng også: Fra å være en av våre desidert fremste jazzsaksofonister, tok han i 2009 et karrieremessig krumspring da han fant ut at han hadde en stemme – en operastemme! Og vi snakker ikke om en røst som kun gjør seg i dusjen eller på bryllupsfest – nei Kornstads tenor ble foredlet via masterutdanning på Operahøgskolen og praksis på Den Norske Opera, og han synger like gjerne halsbrekkende arier som smektende napolitanske sanger, og har så visst ikke lagt saxofonen på hylla. I de siste fem årene har han funnet sin helt særegne og populære kombinasjonsløsning!

I 2011 sang han "O helga natt” for første gang offentlig på Organ Club på Cosmopolite, og det ble for mange en stor juleopplevelse. Etter det har han gjestet både Source of Christmas, KORK, Bugge Wesseltofts julekonserter og en rekke andre førjulsetablissementer med nettopp sin tolkning av det vi må kunne kalle Jussi Björlings jule-slager. I år får dere selvsagt nyte denne hos oss!

Håkon Kornstad Trio består foruten dobbelttenoren også av to av våre aller fremste musikere. Frode Haltli er en allestedsnærværende trekkspiller med klassisk bakgrunn. Han er et musikalsk råskinn med noen fantastiske ører, og spiller like gjerne avansert samtidsmusikk som jazz på bryggekanten som du kan plystre til på veien hjem. Og Mats Eilertsen spiller bass, men lukker man øynene kunne man tidvis like gjerne trodd det var en cello, eller et afrikansk rytmeinstrument. Allsidigheten og musikaliteten til denne trioen har fått åtgaum i norsk og internasjonal presse, og det ryktes at de nettopp har spilt inn sitt andre album sammen – så her blir det mulighet til å kjøpe presanger også...

Vi lover to uforglemmelige kvelder med vakker musikk, og vi lover at ikke alt blir julemusikk. I hvertfall ikke slik du kjenner den!

Dørene åpner kl 18:00