MENY

Under forvandlingens lov - 1911

1911 - Klassisk film - Norsk

Visninger

Billetter

Under forvandlingens lov eller Jo tykkere jo bedre, er en Kristiania-komedie i 3 akter regissert av Halfdan Nobel Roede (1877 - 1963).  Dette er den første norske langfilmen som er bevart nesten komplett. Filmen hadde premiere 4. desember 1911 på Kosmorama kino.

Filmen er et erotisk melodrama om to ektepar, der vi møter fire hovedkarakterer, to gifte vennepar, Camillo og Julia samt Arthur og Franzeska. Camillo oppdager tidlig i filmen at Arthur har innledet et forhold til Camillos kone Julia. De to forsmådde ektefellene Camillo og Franzeska planlegger å hevne seg, og får plassert sovemedisin i champagneglassene til de to utro, for deretter å låse dem inn i hvert sitt bur. Deretter drar Camillo og Franzeska på vift, noe som blant annet bringer dem til en danseforestilling på en friluftsvarieté. Filmen ender med at parene gjenforenes, der den siste mellomteksten summerer opp det hele: "Hjemkomst og forsoning. Ægteskabets triumf".

Sjanger: 
No items found.
Originaltittel: 
Skuespillere: 
Christen Sandberg, Olaf Hansson, Ingeborg Hauge, Bertha Ræstad, Botten Soot, Christian Danning, Signe Danning, Hedvig Dietrichson, Hans Hedemark
Norske stemmer: 
Regi: 
Halfdan Nobel Roede
Manus: 
Produsent: 
Foto: 
Musikk: 
Språk: 
norsk
Undertekst: 
Lengde: 
29 min
Produksjonsår: 
1911
Aldersgrense: 
passer for 10 år
Begrunnelse: 

Relaterte innhold

No items found.