MENY

Punsjebollen Kafé og bar

Velkommen til vår lille Punsjebollen cafe og bar. Her serveres vårt eget popcorn bare Punchebollen kan diske opp med i tillegg til konditorvarer, kaffe, brus, øl og vin og et assortert utvalg av kinogodteri. Her kan du også hente ut billetter.

Av Joachim Christian Geelmuyden Gyldenkrantz Frich

I 1838 ble det bygget en liten sommervilla som fikk tilnavnet Punchebollen, og som lå akkurat der Frogner Kino ligger nå. Porten på villaen var der vi i dag finner inngangen til Frogner kino. Etter at urbaniseringen av Frogner tok til på slutten av 1800-tallet, ble Punchebollen i 1916 demontert og flyttet til Furulund, og der står den ennå.

Foto fra Oslo Museum

Da Frogner kino i 1924 ble det offisielle navnet på kinoen som var under bygging, var det i media diskutert at navnet som var kommet fram til var kjedelig og journalist Kristoffer Aamot kritiserte det «kjedelige navnet» i en artikkel i Arbeiderbladet i februar 1926 :

"Kinoen, som av kinostyret er døpt med det flate og humørløse navn Frogner kino, ligger i det store boligkompleks som er reist i Frognerveien. Her lå i gamle dager Punsjebollen Villa. Hvorfor ikke bruke det gamle navn på kinoen?"

Nå får du i både pose og sekk.